EXPERT X5 ERP
 

Intrebari frecvente

Care este platforma pe care ruleaza programele

Aplicatiile din pachetul de programe Expert X5 ruleaza pe statii de lucru Windows si servere Linux cu baza de date PostgreSQL.

Limbajul de programare folosit?

ERP Expert X5 este dezvoltat pe platforma X5, primul mediu de dezvoltare produs in Romania: EXPERT Developer, EXPERT Reports, EXPERT Data Explorer.

Ce sistem de baze de date foloseste? Cum lucreaza in retea(peer to peer , client-server)?

Sistemul de baze este PostgreSQL, unul dintre cele mai performante baze de date din prezent, cu caracteristici ce concureaza Oracle, DB2 sau MS SQLServer. Baza de date este gestionata de servere cu sistem de operare Linux care are avantajul securitatii si stabilitatii superioare fata de alte sisteme cunoscute. La optiunea expresa a clientului, Expert X5 poate functiona si cu alte tipuri de baze de date, cum ar fi MS SQL Server sau DB2 pe AS400.

Exista posibilitatea ca intre mai multe baze de date care functioneaza pe sisteme EXPERT sa facem o legatura pentru a genera un raport de Bilant Consolidat pentru un grup de firme?

Exista posibilitetea reunirii serverelor de date ale mai multor firme pentru a se obtine situatii si rapoarte de sinteza pentru un grup de firme. Se pot deasemenea scoate situatii in functie de centrele de cost-profit asignate diferitelor inregistrari.

Poate realiza export de rapoarte direct in documente tip MS Office?

Exportul in Excel sau Word sunt optiuni in Expert la fel de facile ca si tiparirea

Pe ce tip de imprimante se listeaza?

Toate raportele in Expert sunt adaptate pentru tiparire in format A4. Fiind rapoarte generate de sub Windows, in format grafic, este recomandata folosirea unor imprimante jet sau laser.

Realizeaza rapoarte la standard international IAS (GAAP,directiva IV CEE , etc…)?

Rapoartele la standard IAS, GAAP sau altele sunt implementate, in mod particular, la cererea clientilor interesati.

Daca sunt necesare modificari sau particularizari ale produsului exista disponibilitate ca acestea sa fie realizate?

Expert a fost gandit de la inceput ca o platforma programabila, deci disponibilitatea de a oferii "solutii la cheie", este parte fundamentala a strategiei noastre de diferentiere fata de alte aplicatii.

Este posibil ca acelasi calculator sa fie server si statie de lucru?

Serverul este dedicat exclusiv gestionarii bazei de date si nu poate rula ca statie de lucru.

Este nevoie de achizitionarea unei licente pentru baze de date?

In toate aplicatile propuse de noi nu aveti nevoie de licente pentru baze de date, in afara cazului in care doriti in mod expres sa utilizati baze de date de un anumit tip(MSQLserver, ORACLE etc.).

De asemenea ne-ar interesa daca programul este actualizat pentru anul financiar in curs?

Aplicatiile Expert, sunt intotdeauna conforme cu legislatia in vigoare.

Care este modul de upgrade al programului in cazul modificarii normelor in vigoare (in special pentru pachetul de salarii)?

Actualizarea functionarii aplicatiilor dupa modificarile de legislatie se face de specialistii nostri online pe serverul clientului in schimbul unui abonament de asistenta-service, sau la cererea clientului ca servicii suplimentare post-vanzare.